Φαγητό Κεφαλονιά

 

Η κουζίνα της Κεφαλονιάς είναι γνώριμη αλλά και πρωτότυπη συνάμα. Γεύσεις οικίες, αλλά και ιδιαίτερες.

Το νησί είναι αυτάρκες σε τρόφιμα και παράγει αγνές ύλες. Κίτρινα τυριά, φέτα, λάδι, μέλι, κρέατα, αλλαντικά παραγωγής των ντόπιων. Με όλες αυτές τις καταπληκτικές πρώτες ύλες, η Κεφαλονιά δεν θα μπορούσε να έχει κάτι λιγότερο από πολλές αυθεντικές και νόστιμες συνταγές.

Δοκιμάστε την χαρακτηριστική κρεατόπιτα, λαγώτο με λαγό, γίδα σωφιγάδο. Γευτείτε μπακαλιαρόπιτα με παστό μπακαλιάρο και σκορδαλιά με πατάτα βρασμένη σε ζωμό από μπακαλιάρο με λεμόνι ή ξύδι. Υπάρχει η στραπατσάδα με αυγά και ντομάτα και τα τσιγαρίδια που είναι χόρτα γιαχνί. Παραδοσιακά γλυκά, μάντολες, το μαντολάτο αλλά και οι νουγκατόπιτες είναι γεύσεις που οφείλεται να δοκιμάσετε ή και να κάνετε δώρο σε φίλους.

Και φυσικά, το ξακουστό κρασί της Κεφαλονιάς, η Ρομπόλα, κρασί ξηρό με γεύση λεπτή που δεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς να δοκιμάσει αλλά και να πάρει μαζί του στην επιστροφή.

gastronomy-kefalonia-2
gastronomy-kefalonia-3
gastronomy-kefalonia-6
gastronomy-kefalonia-1
gastronomy-kefalonia-5
gastronomy-kefalonia-7